Julnumret av NIK-aren

Årets sista nummer av NIK-aren landade i brevlådorna häromveckan. Den innehåller bland annat en summering av årets fotbollssäsong, reportage från olika evenemang och intervjuer med två av jägarna som lyckats fälla ett djur under hösten. Dessutom: julpyssel! Läs tidningen.

Askersund firar 375 år

1643 fick staden sina stadsrättigheter av Drottning Kristina men redan 1550 besökte Gustav Vasa Askersund – för att klaga på järnet som kom från trakten. 2018 firar Askersund 375 år som stad och under hela året kommer det firas! Vi tog på kommunens uppdrag fram en jubileumslogotyp som ska användas i olika sammanhang under året.

HURRA!!!

Bild & Kultur vann upphandlingen av trycksakstjänster för Askersunds kommun! Så nu kommer vi fortsätta göra Bo i Askersund och Sjöängsprogrammet. Men vi kommer även att göra en hel del annat, som till exempel turistbroschyren.

Vill du bo i ett vattentorn?

Askersundsbostäder AB ville inför Bomässan i Örebro ha hjälp med att illustrera tankar och planer över området Norra Bergen, där det i nuläget finns bland annat en skola och ett vattentorn. Vi tog fram en rollup och en A5-flyer att sätta i handen på folk under mässan.

Zinktrycket nr 1 2017

Zinktrycket var det sista projektet vi skickade på tryck innan semestern och sedan dess har det tryckts och skickats ut i brevlådorna. Läs bland annat om 1350-projektet, seismiska händelser och det unika löpeventet Run of Mine. Bläddra i tidningen.

Åk på gruvturism!

I området kring Zinkgruvan och Åmmeberg har det bedrivits gruvdrift ända sedan 1200-talet. Tack vare gruvdriften och bolaget Viellie Montagne byggdes ett unikt gruvsamhälle upp. Vi har tillsammans med Zinkgruvan Mining och de två orternas hembygdsföreningar gjort en turistbroschyr med fokus på områdets gruvhistoria. Och du – den finns på både svenska och engelska.

Späckat höstprogram i Sjöängen!

I höst får Sjöängen besök av bland annat Janne Schaffer & Lasse Åberg, Rickard Söderberg och Wictoria som så sent som i mars deltog i Melodifestivalen. Dessutom blir det musikaler i form av Från Broadway till Duvemåla och teatern Han ska bli min med Sanna Ekman och Johannes Brost. Se programmet här!

Defab i Degerfors…

…och Nils Ahlgren AB i Jordbro är dotterbolag till Skyllbergs Bruk AB. För att tydliggöra banden företagen emellan har Defab och Nils Ahlgren AB lanserat nya hemsidor som producerats av oss. Näst på tur står Skyllbergs Bruk själva!

En hemsida åt SiS

Stiftelser i Samverkan, SiS, är en samlande kraft för det Svenska stiftelseväsendet. Den ideella föreningen bildades i syfte att lyfta fram det arbete som svenska stiftelser gör för allmänhetens bästa. Kolla här!

Bild & Kultur byter vd och startar ny webbyrå!

Verksamheten på Bild & Kultur i Skyllberg växer! För att skapa ytterligare växtkraft låter vi webbproduktionen planteras om i ett eget, teknikorienterat bolag. Det nya bolaget heter Delta Webbyrå AB. Bolagen kommer att samarbeta tätt. Maria Gunnarsson blir idag ny vd för Bild & Kultur AB, och Erik Gunnarsson blir vd för Delta Webbyrå AB.

Vatten Avlopp Kretslopp

Vatten Avlopp Kretslopp är den nationella mötesplatsen och konferensen för VA-Sverige. I år slår den ambulerande konferensen sig ned i Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping den 16-18 mars. Bild & Kultur är delägare i VA-guiden som arrangerar konferensen och vi har bland annat producerat mässprogrammet.

Extra långt Zinktryck

I Zinkgruvan har det varit full fart i år, vilket lett till att medarbetartidningen Zinktrycket fått stryka lite på foten. Men nu är tidningen här – 4 sidor längre än vanligt. Läs om gruvmätare och höjdpunkter från 2016 såväl som gruvans 170-åriga historia. Bläddra i tidningen.

Halvvägs in i festligheterna

Under hösten har invigningarna och festligheterna duggat tätt på Sjöängen, och så kommer det fortsätta ända in i januari då Christer Sjögren sjunger ut julen i Stora Salongen. Bild & Kultur formgav höstprogrammet för Askersunds största satsning någonsin. Läs höstprogrammet.

Fokus på Sjöängen…

…i årets tredje nummer av Bo i Askersund. Med tidningen kommer en åttasidig bilaga som handlar om byggnaden och verksamheterna i den. Dessutom, hälsningar från en turistrik sommar, nybyggnationer i Askersund och Åsbro, två nya förvaltningschefer inom kommunen och en hel del annat. Bläddra i tidningen.

Bild & Kultur intervjuar Drottningen

I år var det 40 år sedan fröken Silvia Sommerlath gifte sig med kung Carl XVI Gustaf, och därmed blev landets drottning. Bild & Kultur har fått göra en unik intervju med Drottningen, på Solliden i maj. Intervjun ska publiceras i boken Det kungliga året 2016, som vi ger ut i november.

100 knallar!

Den 2 juli är det dags för Lerbäcksmarken och nu har programmet kommit tillbaka från tryckeriet. Hit kommer 100 knallar för att sälja allt från marmelad till strumpor. Men Lerbäcksmarken innehåller mer än så – det blir livemusik, ponnyridning, teater och mycket mer. Kolla in programmet.

Sveriges unikaste varuhus

Varuhuset i Rönneshytta är en speciell affär. Här hittar du allt från motorsågar till mjölk och presentartiklar. Med allting som finns runt Varuhuset är det ett perfekt ställe att åka på utflykt till. Vi har gjort en presentationsfolder om Varuhuset. Bläddra!

17 olika sorters tomater…

…kan du få i en enda tomatmix-låda från Karintorps Tomater. För att kunderna ska veta vilken tomat de sätter tänderna i varje gång har vi i samarbete med Karintorps Tomater och Mellansvenska odlare tagit fram en liten tomatguide.

NIK-aren nr 2 2016

Årets andra nummer av tidningen innehåller, som alltid, information om det mesta som sker i Närkesbergsbyarna. Tidningen innehåller också ett reportage om Wael och Ahmad, två ensamkommande flyktingbarn som numera bor hemma hos Majlis och Carr Göransson – intressant och viktig läsning. Även om du inte bor i byarna i Närkesberg kan du läsa tidningen här.

Sommar på ingång

I nya numret av kommunens informationstidning finns bland annat en evenemangskalender som hjälper dig att navigera kring sommarens alla händelser. Dessutom: Sjöängen, läget på Riksväg 50, bostadsläget i kommunen och mycket mer. Läs tidningen.

Nils Ahlgrens hemsida

Nils Ahlgren

Nu har vi sjösatt Nils Ahlgrens nya hemsida. Där hittar du områdesskydd som stängsel, paneler och bommar, men också järn- och byggvaror som spik, nät, skruv och kärror. Vi har gett hemsidan en layout som funkar perfekt för att visa upp ett brett produktsortiment. Ta en titt!

Hur ser ren luft ut?

Vi andas in cirka 25 000 liter(!) luft varje dag, och att luften är ren är avgörande för hälsan. Förutom att klättra i skorstenar säljer och rengör Sydnärkesotaren ventilationssystem från Swegon, som är ett av Europas största största ventilationsföretag. Det här kan du läsa mer om i foldern vi gjort åt dem.

Naturbeteskött – gott & bra för miljön

Under våren har vi gjort en hemsida åt Naturbeteskött i Mellansverige AB. Naturbeteskött är kött som kommer från friska djur som betar på marker som inte kan skötas eller plöjas av maskiner. Naturbetet leder till en bibehållen biologisk mångfald, friskare djur och ett bättre kött. Tummen upp från oss! Läs mer på: www.naturbete.com.

Hovleverantörer samlas på hovlev.se

Under årets första månader har vi bland annat arbetat med att ta fram en ny hemsida åt de Kungliga Hovleverantörerna. I Sverige finns idag ungefär 130 hovleverantörer, alla utnämnda av Konung Carl XVI Gustaf. Här finns bland annat information om hovleverantörskap och länkar till utnämnda företag. www.hovlev.se

Vatten Avlopp Kretslopp 2016

Vatten Avlopp Kretslopp är konferensen och mötesplatsen för VA-Sverige. Här samlas entreprenörer, kommuntjänstemän och många andra för att diskutera frågor kring avlopp, dagvatten och VA-planering. Bild & Kultur är delägare i VA-guiden som arrangerar konferensen och har bland annat producerat mässprogrammet. Läs mer på www.vattenavloppkretslopp.se.

Kom i form i Askersund

För snart ett år sedan flyttade Vätter Rehab Gym till nya fina lokaler bredvid bowlingen i stan – stadsdelen som inom kort också omfattar den blivande högstadieskolan med sitt bibliotek, bio, konsertsalar och annat. Till nya hemsidan

Zinkgruvan Mining AB

… ger ut en 12-sidig medarbetartidning som heter Zinktrycket. Den utkommer 3 gånger per år och behandlar stort o smått i företag och koncern. Bild & Kultur producerar bladet ihop med gruvbolaget sedan 2008.

Julnummer!

I fredags kom julnumret av kommunens tidning Bo i Askersund ut i postlådorna. Mittuppslaget är det maximalt innehållstäta julkalendariet för veckorna som kommer. Läs tidningen

Torsdag 26 november

Plats: Brukskontoret i Skyllberg
Tid: 16.00-18.00
Nu har boken ”Det kungliga året 2015” landat och det firar vi med Öppet hus i våra lokaler på Brukskontoret i Skyllberg. Cider och tilltugg, specialpris på boken, tipspromenad med fina vinster. Välkommen!

Askersund i Centrum

…är handlarnas intresseförening i Askersund. Nu har vi med varsam hand förnyat föreningens logga. Symbolen i mitten är förstås Askersunds fina kullerstenstorg.

Ny KY-utbildning…

…hos vår uppdragsgivare Åsbro Kursgård. Nu kommer elever från hela landet för att gå utbildningen Projektledare elkraft på kursgårdens anläggning i Åsbro. Kursen drar igång i januari 2016.
Läs mer

Plöjnings-SM

I oktober trillade Bild & Kultur tillfälligt in i en helt ny bransch, och fick sätta oss in i plöjningens mysterium. SM i plöjning med häst eller veterantraktor avgjordes i år i Skyllberg. Vi gjorde programmet, och njöt också av åsynen av alla fina ekipage.
Se programmet

NIK-aren nr 3

Närkesbergarna har en förunderlig förmåga att hitta på roligheter. I höstnumret av NIK-aren handlar det om traktorrally med veterantraktorer, om det årliga storkalaset i Toltorp, en metartävling och fotboll. Bläddra i tidningen

Våtmarksguiden

”Långsiktigt minskade utsläpp av näringsämnen och föroreningar till sjöar, vattendrag och hav liksom anläggningar med högre rekreationsvärde och värde för biologisk mångfald”. Där är pointen med att anlägga en våtmark. Nu har vi byggt en sajt som ska inspirera den som står i begrepp att sätta igång. vatmarksguiden.se

A.L.I. Frakt

Trakterna kring Askersund och Hallsberg ligger bra till för logistik och lager. Från Askersund når man 70 % av Sveriges befolkning inom en 400 kilometers radie. Det är kanske A.L.I. Frakts starkaste argument. Se nya broschyren

Bild & Kultur gör Det kungliga året 2015

Det är med stolthet som Bild & Kultur kan berätta att vi har fått förtroendet av Kungahuset att producera boken Det kungliga året. Årsboken om Kungafamiljen har producerats i 37 år och 2015 års upplaga innehåller allt från prinsbröllop till statsbesök och utkommer i november. Läs mer

Dags igen! Nytt nummer…

…av Bo i Askersund. Sommarnumret handlar om barnomsorg på obekväm arbetstid, byggnationerna som är igång och om cykling. Dessutom tipsar Nerikes Brandkår om hur man själv kan vara förberedd på en krissituation. Läs tidningen

Tomater!

Årets tomatsäsong är igång på Karintorps Tomater. Anette på Bild&Kultur utvecklat ett nytt emballagekoncept för godsaker med olika form, färg och smak.

TV3 i Närkesberg

Nu kom nästa NIK-aren från tryckeriet. Här kan du läsa om Årets Närkesbergare, TV3-s filmning av husbygget i Örstorp och om soppluncher i Bygdegården. Adam på Bild & Kultur har pusslat ihop tidningen. Bläddra i tidningen

Vår konferens i Borås

Den 18–21 mars var vi i Borås på den konferens vi är med och arrangerar varje år: ”Vatten Avlopp Kretslopp”. Stället heter Åhaga, och är en gammal lokverkstad som rymde oss alla: 500 deltagare och så 1500 fastighetsägare som kom på ”Avloppslördag”, för att lära sig mer om teknik för det egna, enskilda avloppet. En…

Details

Konferensen Vatten Avlopp Kretslopp

…är ett årligen återkommande evenemang som Bild & Kultur är med och arrangerar. Konferensen lockar lite drygt 400 personer som arbetar med små avlopp, VA-planering och dagvatten. I år äger konferensen rum i Borås, och här kan du titta närmare på programmet.

Stiliga sotare

…hittar du hos Sydnärkesotaren. I januari utökades styrkan med sex nya sotare i Karlskoga. Vi har gjort hemsida, skrivit texter och knäppt många bilder på hög nivå 🙂
www.sotaren.se

Zinktrycket är namnet

…på Zinkgruvan Minings medarbetartidning. Den hette så på 1970-talet också, och den som har tillgång till dessa gamla tidningar kan där läsa om den väldiga utbyggnaden som gjordes då, med schaktsänkning, nytt anrikningsverk och förändrad logistikkedja till utlastningshamn vid Vänern. Dagens nummer handlar om sandmagasinet Enemossen, säkerhet och långpendling.

Hjelt-stiftelserna

…får en ny hemsida. Bo Hjelt har grundat tre stiftelser med olika inriktning. En av dem är en forskningsstiftelse som stöttar forskning i syfte att förhindra ryggmärgsbråck. Stiftelsen tillkom för att hedra minnet av Bo Hjelts dotter Madeleine.
hjeltfoundations.org